Poslanici Parlamenta FBiH imaju različita mišljenja o protestima ispred OHR-a

Vijesti 26. jul 202216:00 > 16:33 0 komentara
N1

Poslanici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dvojako su komentarisali jučerašnje proteste. Elvir Karajbić (SDP BiH) kaže da "mjesta političkim govorima nije bilo jučer", dok je Tašo Dacić (SDA) dodao kako "nije korektno politizirati jučerašnji skup".

“Cilj protesta je bio da se pokaže da je BiH dio Evrope i da evropska pravila vrijede u BiH. Također, željelo se pokazati da je BiH multietnička država i da svaki stanovnik, neovisno odakle dolazio, Sarajevo, Bihać, Banjaluka, Trebinje, Bijeljina, Mostar, doživljava BiH kao svoju državu. Mjesta političkim govorima nije trebalo biti jučer i svako ko je htio zloupotrijebiti te proteste, nije bio dobronamjeran prije svega prema BiH”, kaže Karajbić.

“Bio sam i ja kao zastupnik, smatrao sam to svojom građanskom dužnosti. Ono što je dobro u ovome je da smo svi zajedno u istom cilju da tražimo od OHR-a da odustanu od ovih namjera. To je najbitnija poruka. Način na koji to sad neko želi poitizirati mislim da nije korektno u ovom vremenu. Cijenim da svako treba raditi ono što je u njegovoj nadležnosti kako bi gospodin Schmidt odustao od svojih namjera”, poručio je Dacić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!