Posljednji oproštaj od tragično preminulih mladića i djevojaka u Rakitnom VIDEO

Vijesti 04. jan 202114:57 > 14:58
N1

U mjestu Rakitno koje se nalazi kod Posušja danas je sahranjeno šest od osam tinejdžera koji su preminuli u noći sa 31. decembra na 1. januar, a kamere televizije N1 su snimile današnji sahranu te oproštaj od tragično preminulih mladića i djevojaka.

Danas su sahranjeni Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković. Obredi su započeli u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodio ih je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

N1
N1

Isti dan bit će održana i komemoracija za tragično stradale mladiće i djevojke.

Mirela Rezo (2001.) i Stjepan Jukić (2001.) sahranjeni su jučer na groblju Martića križ, uz prisustvo obitelji, rodbine, te mnogobrojnih prijatelja i sugrađana.

Omladina je tragično stradala zajedno u novogodišnjoj noći u vikendici u Tribistovu. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

U Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti zbog smrti osam tinejdžera iz Posušja. Danas će se održati komemoracija i sahrana njih šest. Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić bit će sahranjeni nadomak ovog bh. grada.

U cijeloj Bosni i Hercegovini Dan žalost bio je 2. januara, a Vlada Zapadnohercegovačkog kantona trodnevnu žalost je proglasila 2., 3. i 4. januara.

Dan žalosti se obilježava isticanjem zastave BiH na pola koplja, na zgradama institucija entiteta. Zabranjeno je održavanje programa kulturnog, zabavnog i revijalnog karaktera na javnim mjestima.