Potoci i bujične vode podivljale: Načelnik Pala proglasio vanrednu situaciju

Vijesti 05. nov 202110:33 0 komentara
Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je vanrednu situaciju na području ove opštine nakon što su se u pojedinim dijelovima više naselja rijeke izlile pa bujice ugrožavaju imovinu građana i privrednih subjekata.

Jugović je rekao Srni da će svi raspoloživi kapaciteti biti u punom angažmanu dok god to bude neophodno, navodeći da su svi vodotoci na području opštine Pale u ozbiljnom porastu usljed obilne kiše koja neprestano pada 48 sati.

“Potoci i bujične vode su podivljale, aktivirane su i podzemne vode i sve to je u veoma kratkom periodu uticalo na veliki porast vodostaja Paljanske i Mokranjske Miljacke, Prače, Repašnice i svih rječnih tokova na području lokalne zajednice”, rekao je Jugović.

Srna

On je naglasio da nadležne službe prate situaciju i da nastoje da spriječe veće posljedice koliko je to god moguće, iako je veoma teško djelovati u situaciji kada obilne padavine ne jenjavaju.

Jugović je rekao da su sve nadležne službe još od sinoć na terenu, u punom angažmanu je Civilna zaštita, opštinska Komunalna policija, radnici i mehanizacija paljanskog preduzeća “Komunalno” i “Vodovod i kanalizacija”.

“U saradnji sa privrednicima, angažovali smo i ljudstvo i mehanizaciju preduzeća koja se bave niskogradnjom i imaju mašinske kapacitete koji mogu pružiti podršku u ovakvoj situaciji. Koordinišemo rad svih ekipa na terenu i činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo građane i njihovu imovinu”, naglasio je Jugović.

Srna

Načelnik opštine Pale je zamolio građane za razumijevanje i strpljenje.

Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Pale obavještava potrošače na području opštine Pale i mjesne zajednice Podgrab da preventivno prokuhaju vodu jer je zbog obilnih kišnih padavina došlo do zamućenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!