Potpisan sporazum za štampanje i pakovanje glasačkih listića 1,6 miliona KM

Vijesti 08. jun 202216:21 > 20:03
Podijeli:
Izvor: Suad Arnautović i Jasmin Muminović (CIK BiH)

Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Suad Arnautović i direktor „Unioninvestplastike“ d.d. Sarajevo Jasmin Muminović danas su potpisali Okvirni sporazum o nabavci usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Opće izbore 2022 godine okvirne vrijednosti 1.634.069,00 KM sa PDV-om.

Arnautović je potpisao i Ugovor o prijavi vlasništva o skladištenju valjka za utiskivanje vodenog žiga. Za potrebe štampanja oko 14 miliona glasačkih listića nabavit će se 120 tona papira.

“Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u ovom trenutku istovremeno osjeća i zahvalnost i razočarenje. Javno upućujemo zahvalnost Visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH gdinu Christianu Schmidtu na donošenju Odluke o odobravanju raspodjele sredstava na ime pokrića rashoda vezanih za Opće izbore u Bosni i Hercegovini 2022. godine, Odluke kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Odluke kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine. Zahvalnost upućujemo i svim članovima Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira kao i svim ambasadorima u BiH koji su kontinuirano pružali podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH”, saopšteno je iz CIK-a.

Dodano je kako su prijatelji Bosne i Hercegovine iz međunarodne zajednice prepoznali i u potpunosti razumjeli nezavidnu situaciju u kojoj se godinama unazad nalazi Centralna izborna komisija BiH u vezi sa osiguranjem finansijskih sredstava za vršenje ovlaštenja propisanih zakonom.

“Napokon, možemo konstatirati da Centralna izborna komisija BiH postaje i finansijski neovisna, bar u dijelu osiguranja finansijskih sredstava za provedbu izbora. Centralna izborna komisija BiH je, nažalost, i razočarana, i na ovaj način izražava žaljenje zbog toga što nadležni organi Bosne i Hercegovine, i pored niza apela, nisu postupili u skladu sa svojim obavezama iz Izbornog zakona BiH”, naveli su iz CIK-a.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini se će biti održani u nedjelju, 02. oktobra 2022. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar