Potpredsjednik SDA Edin Ramić za N1: Dodikove najave su apsurdne

Dan uživo 14. okt 202118:47 > 20:08 1 komentar
Edin Ramić

Komentarisao je izjave Milorada Dodika koji je danas poručio da će vratiti nadležnosti Republici Srpskoj.

Poruka Miloradu Dodiku nakon izjava o prenošenju nadležnosti

“Nekada je težio ka izgradnji BiH, sada misli da kada on donese tu odluku može ići ka razgradnji BiH. Jasan je sistem prenošenja nadležnosti. Jednostrano niko ne može izaći iz toga. Ukoliko Dodik misli da ukine neke institiucije onda mu je adresa tamo gdje on ne želi da ide a to je Parlamentarna Skupština BiH. Nekad se postavlja pitanje da li uopće razmatrati šta on kaže, možda treba sačekati desetak dana da vidimo hoće li se čovjek predomisliti. Tako da i u ovom slučaju hoće li on ići na sjednicu NSRS i hoće li donoijeti te odluke ili ne, ali faktički te odluke ne znače ništa. Te odluke ne proizvode nikakvo pravno dejstvo jer su ti zakoni u pravnoj nadležnosti BiH. To je kao da neka opština kaže da ne priznaje odluke Federacije BiH, to je apsurdno.” kazao je Ramić gostujući u emsiji Dan uživo odmah nakon press konferencije Milorada Dodika.

Prije toga Ramić je komentarisao ponašanje člana Predsjedništva BiH Milroada Dodika “Djeluju smješene te njegove izjave. Pogotovo od čovjeka koji je ranije pisao Slobodanu Miloševiću i govorio da ga je dosta da nanosi štetu srpskom narodu. Sada faktički igra ulogu onih protiv kojih se borio. Očigledno je otišao toliko daleko da je shvatio da nema nazad, a mora se vratiti u insitiucije, očigledno traži neku izlaznu strategiju.” kazao je Ramić.

Šarović je danas poručio da neće podržavati Dodika?
Skontali su da je otišao predaleko i dans generalno vuče u sukob. Nije ga trebalo pratiti od početka. Njihova taktika je bila da ga sukobe sa međunarodnom zajednicom sa svim akterima BiH. Da na neki način ishoduju njegovu političku penziju. Očigledno se pokazalo da ga ne mogu pobijediti na izborima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare