Potražna akcija u Sarajevu završena uspješno: Pronađen Amir Alispahić

Vijesti 14. apr 202119:11 0 komentara
GSS Novi Grad Sarajevo

Kako javlja Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo, uspješno je završena potraga za osobom za kojom se tragalo - pronađen je Amir Alispahić.

Još jedna potražna akcija u Sarajevu završena uspješno! Od ranih jutarnjih sati 25 pripadnika i pripadnica GSS Novi Grad Sarajevo je tragalo za nestalim Amirom Alispahićem kada smo obaviješteni od strane PU Novi Grad Sarajevo. Po dojavi građana smo se fokusirali na potragu za nestalim na širem lokalitetu Rajlovca“, kazali su iz GSS-a Novi Grad.

Kako su javili, nestalog su pronašli pripadnici GSS-a Novi Grad Sarajevo u blizini željezničke pruge. Bio je pothlađen i vidno dezorijentisan, nakon čega su obavili prvi medicinski pregled te ga utoplili, a potom su obavijestili i PU Novi Grad Sarajevo nakon čega su ga odvezli na adresu stanovanja i predali porodici.

Iz GSS-a Novi Grad se zahvaljuju PU Novi Grad Srajevo i PS Reljevo, medijima, građanima koji su pomogli dojavama o kretanju nestale osobe, porodici, kao i Civilnoj zaštiti Novi Grad Sarajevo na ustupljnim resursima.

Kako ističu, oni su 365 dana u godini na usluzi građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!