Potvrđena optužnica protiv Lukača zbog napada na Stanivukovića

Vijesti 25. maj 202120:22 0 komentara
N1

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova Repubike Srpske Dragana Lukača, zbog fizičkog napada na tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića, koji je sada gradonačelnik Banjaluke.

Lukač se tereti zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“, koje je u vezi sa krivičnim djelom „tjelesna povreda“.

U optužnici se navodi da je Lukač prilikom posebne sjednice Narodne skupštine RS održane 23. decembra 2019. godine udario tadašnjeg poslanika Draška Stanivukovića.

Navodi se i da je Stanivuković premijeru RS Radovanu Viškoviću dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod.

„Poslije toga, Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo i prijetećim tonom mu se obratio riječima – I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“, navedeno je u optužnici.

Još se navodi da je Lukač, kada mu je Stanivuković prišao, uputio riječi „Još jednom, još jednom majmune“, a potom ga „otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica“, čime mu je nanio tjelesnu povredu, nagnječenja sluznice donje usne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!