“Poziv EU da riješi migrantsku krizu na svojim vanjskim granicama”

Vijesti 19. jan 202112:41 > 12:50 0 komentara
N1

Trenutna migrantska kriza u Bosni i Hercegovini je posljedica nepopustljivosti lokalnih vlasi ali i užasne migracijske politike Europske unije, upozorili su iz europskog odjela organizacije Amnesty International.

Stanovnici kampa Lipa, na sjeverozapadu zemlje, nemaju pristup vodi, sanitarnom čvoru ni redovnim obrocima, naglasili su iz ove organizacije, pozivajući europske institucije da riješe problem.

“Sigurne rute za osobe koje traže sigurnost i život u Europi mogao bi spriječiti da se ovakva situacija ponavlja iz godine u godinu,” poručeno je iz Amnesty Internationala, na dan kada Europski parlament održava plenarnu sjednicu na temu ‘Humanitarna situacija s izbjeglicama i migrantima na vanjskoj granici EU’.

Iz Amnesty Internationala su također podsjetili kako su lokalne vlasti osigurale šatore na lokaciji Lipa kao i nekoliko tuš kabina te osnovne potrepštine.

“Ova pomoć je dobrodošla ali šatori neće učiniti da lokalitet Lipa postane uslovan za dugotrajni boravak”, dodali su, pozivajući Europsku komisiju da surađuje sa bh. vlastima na pronalasku dugotrajnih rješenja I sprječavanju još jedne krize naredne zime.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!