Poznat broj bjegunaca nakon ubistava u BiH: Da li su među građanima?

Vijesti 01. nov 202219:19 0 komentara
N1

Stalna ubistva, pucnjave, obračuni kriminalnih bandi. Da li smo sigurni i možemo li se tako osjećati s obzirom na stalne informacije o ubijanju ljudi? Koliko počinilaca je trenutno u bjekstvu, šta je sa posljednjim slučajevima bježanja od zakona - da li su odgovorni uhapšeni?

U živiničkom naselju nemilosrdno ubistvo. Starica od 91 godinu brutalno ubijena. Živjela je sama – uglavnom od pomoći humanih ljudi. Osumnjičeni pobjegao. Danas uhapšen. Radi se o dvadesetsedmogodišnjem mladiću iz ovog grada. Bježanje od pravde nije rijetkost.

”Aktivno je 25 centralnih potraga za licima koji su počinili krivično djelo ubistvo ili se dovode u vezu sa tim krivičnim djelom. U to ulaze i potjernice za licima koja su počinila djela tokom rata u BiH pa zato taj broj izgleda veliki”, saopštio nam je Eneid Hasanović, šef Odsjeka za saradnju sa Europolom i Interpolom u Federalnoj upravi policije.

Nije poznato gdje se oni nalaze, možda su tu među ostalim građanima, a možda i van države. Sedam dana stanovnici sela Trnovac kod Zvornika nisu znali gdje je počinitelj ubistva koje se desilo na očigled svih. Čuli su hice metaka koji su ugasili jedan život.

Opširnije u priči Azura Delića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!