Poznate mjere zabrane Osmanu Mehmedagiću

Vijesti 16. jul 202117:34 1 komentar
N1

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću danas je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva, te su osumnjičenom izrečene mjere zabrane, saopćeno je iz Suda.

Mehmedagiću je zabranjeno sastajanje sa određenim osobama, odnosno međusobni kontakti na bilo koji način sa drugim osumnjičenim osobama – Denisom Prcićem, Melisom Belkić-Mujkanović, Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva BiH u ovom krivičnom predmetu, uključujući i približavanje njima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojom osobom osim sa braniocima.

Kako se u saopćenju navodi, osumnjičeni Mehmedagić u cilju redovnog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužilaštva BiH i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da sa tim osobama razgovara o ovom predmetu.

O svakom takvom kontaktu dužan je prethodno obavijestiti postupajućeg tužioca. Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca.

Osumnjičeni se posebno upozorava da mu se može odrediti pritvor, ukoliko ne budu postupao u skladu sa mjerom izrečenom ovim rješenjem, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare