Poznati prevarant koji se predstavljao kao Dodik uručio priznanje Viškoviću

Vijesti 30. nov. 202115:311 komentar
Podijeli:
Izvor: Nezavine

Petar Cvijetinović, predsjednik Udruženja veterana "Garda Panteri" uručio je u Banjaluci priznanje "Zlatna značka" predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću, u znak zahvalnosti za pruženu pomoć ovom udruženju "na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost ove jedinice Vojske RS".

Ništa ne bi bilo neobično da Cvijetinović nije jedan od najpoznatijih prevaranta na ovim prostorima s obzirom da je hapšen u Srbiji i Republici Sprskoj.

Cvijetinović, široj javnosti poznat kao “Pero Maljutka” od 2006. godine lažno se predstavljao kao Milorad Dodik i Rajko Ubiparip, tadašnji ministar industrije, energetike i rudarstva i od biznismena i poznatih ličnosti u Srbiji, Republici Srpskoj pa i Hrvatskoj izvlačio novac.

U Vladi Republike Srpske na ovaj skandal odgovaraju da im je žao što je Cvijetinović prisustvovao sastanku i zasjenio i umanjio njegov značaj.

Kako kažu, Vlada Republike Srpske i premijer Višković se sa dužnim poštovanjem odnose prema svim organizacijama poštujući njihov doprinos i žrtvu koju su dali za stvaranje Republike Srpske. Takođe, naglašavaju da je premijer na zahtjev ovog Udruženja, pomogao njegov rad, a da su zahvalnicom htjeli da mu odaju priznanje.

Premijer je dao svoju podršku, zbog čega su članovi porodica Pantelić i Mauzer htjeli da mu se zahvale na pomoći koju je pružio ovom Udruženju“, rekli su u Vladi Republike Srpske.

Inače, Pero Maljutka je 2009. godine uhapšen u akciji novosadske kriminalističke policije zbog sumnje da je počinio nekoliko prevara u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Predstavljajući se kao Dodik, “sklapao je poslove” sa raznim privrednicima i preduzećima u zemlji i inostranstvu, a za njim je bila raspisana i centralna potjernica u Republici Srpskoj.  U tom periodu za njim su tragale gotovo sve policije u regionu, a uhapšen je u koordinisanoj akciji beogradske i novosadske policije.

Redakciji “Nezavisnih novina” javio se i sam Cvijetinović koji je rekao da mu je žao što je došlo do ovoga i što se premijer uvlači u priču u negativnom kontekstu.

Takođe, rekao je da nikada nije osuđen za ono što mu mediji stavljaju na teret, odnosno za prevare koje se spominju.

Komentari

Vaš komentar