Pred borce VRS izašli opozicionari u NSRS, nakon obraćanja tražili da se slikaju

Vijesti 22. jun 202213:58 > 13:59 0 komentara
N1

Nekoliko stotina bivših boraca Vojske Republike Srpske (VRS) okupilo se u parku Mladen Stojanović u Banjaluci. Traže bolji socijalni status. Nakon toga ušli su u NSRS tražeći od narodnih poslanika da im se obrate. Boračka organizacija RS je saopćila da nije podržala okupljanje dijela boraca. Sve predvodi udruženje Veterani RS.

Veterani VRS tražili su da se prekine zasijedanje kako bi im se pridružili poslanici koji su na njihovoj strani. Nakon toga na platou ispred NSRS su došli opozicioni poslanici.

Nakon obraćanja tražili su da se fotografišu sa okupljenima.

Veterani VRS zahtijevali su hitni kolegij na kojem bi se raspravljalo o njihovim zahtjevima, a to je da se objavi registar svih boraca, kao i registar davanja naknada, kako bi se izbjegle zloupotrebe.

Podsjetimo, protest je počeo jutros nakon sastanka veterana sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović i članom Predsjedništva i predsjendikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Sastanak su ocijenlili korektnim ali su se odlučili za proteste. Traže poboljšanje materijalnog statusa boračke kategorije. Udruženje traži da se objavi registar svih boraca, kao i registar davanja naknada, kako bi se izbjegle zloupotrebe.

“Mi nemamo više vremena za čekanje. Bolesni borci, gladni, socijalno ugroženi nemaju vremena za čekanje, kažu nakon sastanka u Palati predstavnici boraca”, kaže Risto Jeftić iz Veterana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!