Predložen pritvor trojici osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača

Vijesti 24. jan 202212:56 0 komentara
Fena

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora trojici osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača u sarajevskom naselju Pofalići.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Riječ je o uhapšenim Asmiru Murtoviću, Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću.

Navedene osobe su locirane i pronađene u subotu, 22. januara na lokalitetu Stupa, područje općine Ilidža, nakon čega su ih policijski službenici opkolili i potom, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišeni slobode.

Podsjećamo, ovo ubistvo je povezano sa nedavnom likvidacijom Mehmeda Ramića također na Pofalićima, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš pobjegao od policije i postoji vjerovatnoća da se nalazi van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je važno istaći da je nakon vjenčanja uzeo prezime supruge.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!