Predložen pritvor: Dvojac osumnjičen za krijumčarenje droge iz Crne Gore u BiH

Vijesti 24. nov 202115:59 > 16:01 0 komentara
Fena

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon provedene međunarodne akcije i lišenja slobode osoba osumnjičenih za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe, stoji u saopštenju Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet veće količine opojne droge marihuana “skank” sa područja Republike Crne Gore na područje BiH, namijenjene za dalji transport i preprodaju na ilegalnom narko-tržištu”, navodi se.

“Operativnim aktivnostima policijskih organa, a u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, agencije za provođenje zakona uspjele su otkriti i spriječiti krijumčarenje količine od oko 200 kilograma opojne droge koja je zaplijenjena, kao i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva na području BiH”, pojašnjeno je.

“Tokom provođenja ove operacije ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim i policijskim institucijama Republike Crne Gore”, stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!