Predloženo produženje pritvora osumnjičenom za ubistvo policajca u Prijedoru

Vijesti 22. jun 202210:46 0 komentara
F.Z./N1

Postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine u predmetu Veljko Ugrenović i dr. uputio je prijedlog za produženje mjere pritvora za osumnjičenog Railić Dalibora zvanog “Dugi”, koji se tereti za organizovani kriminal, povezan sa neovlaštenim prometom opojnih droga na području Prijedora i okoline, kao i druga krivična djela sa kojim se navedeni povezuje, uključujući i ubistvo načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića u martu ove godine.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svejdoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine provodi intenzivne istražne radnje sa partnerskim institucijama u BiH i inostranstvu, sa ciljem okončanja istrage protiv organizovane kriminalne grupe, koja obuhvata i osumnjičene za teška krivična djela, sa područja Gradiške, koji su još u bjekstvu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane.

“Poznavao sam Radenka, ko god je ušao u borbu s kriminalom, završit će ovako”

Također, uskoro će biti održani sastanci sa zvaničnicima pravosudnih i policijskih institucija u RS, kako bi se dogovorili dalji koraci u procesuiranju teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor, što je krivično djelo za koje prema važećem zakonodavstvu, može biti izrečena kazna doživotnog zatvora.

Na danas održanom ročištu u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno je obrazložio prijedlog za produženje pritvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!