Predsjednici parlamenata iz RS pripremaju poruku međunarodnoj zajednici

Vijesti 17. dec 202114:26 4 komentara
N1

Aktuelni i bivši predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske i oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine iz RS uputit će zajedničko upozorenje na važne međunarodne adrese o stanju u BiH. "Izjava o osudi kršenja općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH i odbrani demokratskih vrijednosti i načela parlametarizma u BiH", saopćeno je danas nakon sastanka aktuelnih i bivših predsjednika parlamenata u Banjaluci.

“Povod za ovaj sastanak su odluke Ustavnog suda BiH, ali i posljednja odluka Visokog predstavnika”, poručio je prvi čovjek NSRS Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je dodao da će zaključci u narednim danima biti formulisani te najavio novi sastanak za sedam dana.

Na koncu Čubrilović je poručio da mnogi nisu upoznati sa situacijom u BiH, te da zbog toga postoji potreba za ovakvim zaključcima.

“Poslat ćemo na važne adrese u svijetu, počev od UN, diplomatskih predstavništava i svih onih koji mogu i žele da učestvuju, a prije svega da pomognu u rješavanju ovog pitanja”, rekao je Čubrilović.e

Predsjednik NSRS je zaključio da postoji želja za zajedničkim razgovorima među partijama, ali i unutar institucija BiH kako bi se pronašla rješenja koja oslikavaju stvarnost u BiH.

Na sastanku kojim je predsjedavao Čubrilović prisustovavali su, između ostalih Dušanka Majkić, Staša Košarac, Ognjen Tadić, među njima nije bilo Mladena Ivanića, Igora Radojičića i Petra Đokića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare