Predsjednici skupština općina iz RS u Sarajevu s liderima probosanskih stranaka

Vijesti 05. okt 202110:19 > 10:25 1 komentar
F.Z./N1

Predsjednici skupština općina iz bh entiteta Republika Srpska i smijenjeni predsjednik Skupštine Srebrenice Ćamil Duraković, sastali su se sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon toga, održat će sastanak i sa ostalim liderima probosanskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Naime, sastanak se održava na inicijativu predsjednika Skupština gradova i općina Doboj, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde, Vukosavlje i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića.

Sastanak će osim sa Komšićem, biti održan i sa Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a i Dinom Konakovićem, liderom Naroda i pravde.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Kako je za N1 kazao Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja, danas će se održati sastanak s jednim dijelom lidera probosanskih stranaka na kojem će prisustvovati osam predsjednika Skupštine općina iz RS.

“Mi smo taj poziv poslali prije 15 dana tad je i Ćamil Duraković bio predsjednik Skupštine Srebrenica i njega smo pozvali da bude danas s nama jednostavno kako bismo dogovorili s liderima da se unaprijedi pomoć povratnicima u Republiku Srpsku, da ne idu u Federaciju BiH i zapadne zemlje”, kazao je Hurtić.

Naglasio je da je ovo prvi sastanak te da se od njega ne može mnog očekivati.

“Međutim, ovo će biti jedan kontinuitet. Kada završimo sastanak sa drugih četiri lidera s kojima trebamo za 15 dana razgovarati, onda ćemo napraviti analizu i tačno odrediti kome trebamo uputiti dopis sa zahtjevima”, poručio je Hurtić.

Važno je istaći i to da će tema sastanka biti trenutna politička situacija u navedenim općinama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare