Predsjednik biračkog odbora priznao da je Trivić upisao nula glasova (VIDEO)

Vijesti 03. okt 202221:48 17 komentara
Screenshot/ BN TV

Predsjednik Biračkog odbora u selu Krajišnik u Gradiški, Stevan Gutić, javno je priznao da je Centralnoj izbornoj komisiji BiH u zapisniku poslao netačne podatke o broju glasova na štetu Jelene Trivić, kandidata PDP za predsjednika Republike Srpske, javlja BN.

U izjavi za BNTV, Gutić je takav postupak pravdao kasnim večernjim satima i umorom.

Ja sam Zoranu Kaliniću uveo 137 glasova, a Jeleni sam stavio tri nule” – rekao je Gutić ekipi bijeljinske televizije, koja je danas posjetila ovo selo nakon što ga je Trivićeva navela kao jedan od primjera krađe njenih glasova. U Krajišniku je navodno rođena Jelenina majka, a komšije su ostale šokirane kada su saznale da je broj glasova za Trivićevu – nula.

Na pitanje da li zna da je njegov potez krivično djelo i da se ne može smatrati greškom, Gutić je odgovorio: “Pa, znam, ali ja sam obavio razgovor u izbornoj komisiji. Oni su rekli da se ništa ne popravlja, nego da će se ponoviti brojanje”.

Sa biračkog mjesta broj 35, u CIK su poslati rezultati prema kojima je Milorad Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Jelena Trivić, gle čuda, ponovo nula glasova.

U nastavku pogledajte video prilog BN TV.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare