Predsjednika Skupštine opštine Srebrenica isključen iz Stranke za BiH

Vijesti 17. sep 202121:27 > 21:33 1 komentar
Salko Tursunović
Salko Tursunović (N1)

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Srebrenica je na sjednici koja je održana danas u 17:00 sati donio Odluku o isključenju (brisanju iz evidencije članstva) Salke Tursunovića, odbornika koji je na jučerašnjoj sjednici izabran za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Predsjednica Općinskog Savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Begija Smajić izjavila je da je odluka donesena zbog postupanja pomenutog odbornika koji je, suprotno dogovoru kluba “Moja adresa Srebrenica” u sklopu kojeg djeluju i odbornici Stranke za Bosnu i Hercegovinu, prihvatio kandidaturu za Predsjedavajućeg SO Srebrenica na koju je izabran isključivo glasovima srpskih odbornika.

“Stranka za Bosnu i Hercegovinu će nastaviti zalagati za jedinstvo nastupa probosanskih partija u bosanskohercegovačkom entitetu RS, a posebno u Srebrenici”, navedeno je iz SBiH.

Podsjećamo, Tursunović je nakon što je izabran za predsjednik Skupštine opštine Srebrenica poručio kako “nikada nije bio izdajnik i da nema veće patriote od njega u Srebrenici”.

“Niko nije, od onih koji žive ovdje i drugdje, veći patriota od mene. Ja sam dao dio tijela. Ja sam ratni vojni invalid Armije RBiH. U Srebrenici živim 13 godina. Sarađujem i sa Srbima i sa Bošnjacima. Niko mi ne može pripisati da sam izdajnim bilo kojeg naroda”, rekao je Tursunović.

Dodao je kako nije za napuštanje Skupštine.

“Ja sam za rad svih naroda u Srebrenici, da bude bolje, a ne da stojimo u mjestu. Pričalo se o tome da se sačeka s izborom dva mjeseca, ali Srebrenica ne može trpjeti. Dovoljno je trpio naš narod”, zaključio je Tursumović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare