Predsjedništvo BiH osudilo “teroristički čin PKK-a u kojem je ubijeno 13 Turaka”

Vijesti 15. feb 202114:40 0 komentara
Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje ''teroristički čin u kojem su snage PKK-a najprije otele, a zatim na najbrutalniji način pogubile 13 državljana Republike Turske''.

Predsjedniku Republike Turske Reccepu Tayyipu Erodanu, obiteljima žrtava i cijelom turskom narodu upućujemo iskaze iskrene sućuti, saopšteno je iz državnog Predsjedništva.

 

Erdogan optužio SAD

 

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je danas SAD da podržavaju “teroriste” pošto je Ankara saopštila da su borci Radničke partije Kurdistana u Iraku pogubili 13 Turaka.

“Izjave SAD-a su žalosne. Kažete da ne podržavate teroriste, ali ste zapravo na njihovoj strani”, rekao je Erdogan. Turska je optužila Radničku partiju Kurdistana da je pogubila 13 turskih državljana, uglavnom pripadnika snaga bezbijednosti, a koje je nekoliko godina držala u zatočeništvu na sjeveru Iraka.

Radnička partija Kurdistana je potvrdila smrt grupe zarobljenika, ali je odbacila verziju Ankare. Kurdske snage tvrde da su zarobljenici ubijeni u turskim vazdušnim napadima.

Američki State Department sinoć je izrazio žaljenje povodom smrti turskih državljana.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!