Predsjedništvo BiH: Susret sa sekretarom za odnose s državama Svete Stolice

Vijesti 18. mar 202212:00 2 komentara
Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik susreli su se u petak sa sekretarom za odnose s državama Svete Stolice monsinjorom Paulom Richardom Gallagherom.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine zahvalili su na materijalnoj, duhovnoj i političkoj pomoći i podršci koju Sveta Stolica, već 30 godina, upućuje bosanskohercegovačkim građanima, te što u svom djelovanju zagovara međureligijski dijalog, toleranciju i ravnopravnost pripadnika svih konfesija.

Predsjedništvo BiH

Papa Franjo pokazuje veliko zanimanje za društveno-političku situaciju u Bosni i Hercegovini i snažno podržava suživot u BiH ističući da su različitosti bogatstvo, prenio je Gallagher.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Gallagher su razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, njenom putu ka Evropskoj uniji, za koji kako je kazano postoji koncenzus, te o demografskoj situaciji i bh. društvu općenito.

Na kraju sastanka sagovornici su konstatovali da su odnosi Bosne i Hercegovine i Vatikana izuzetno dobri i prijateljski, s prostorom za dodatno jačanje i intenziviranje, naveli su u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

Gallagher je u četverodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a posjetit će tri sjedišta biskupa, u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, gdje će u katedralama slaviti mise sa nakanom za mir, pravdu, pomirenje i napredak u svakom smislu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare