Predstavili dio zastave koju će razviti u Istočnom Sarajevu

Vijesti 05. jan 202215:00 2 komentara
Facebook

Plan da razviju, kako navode, najdužu trobojku u Evropi, prvode kraju u Opštini Istočno Novo Sarajevo, a samo dio zastave, koja bi trebala biti razvijena u Dečanskoj ulici 9. januara objavio je na svom Facebook profilu načelnik ove opštine Jovan Katić.

Finalne pripreme za istorijski događaj su u toku, a drago mi je što vam mogu predstaviti mali dio zastave koju ćemo ponosno razviti”, napisao je Katić.
U gradovima RS ovih dana razvijene su na stotine zasrava Republike Srpske, a u susret proslavi 9. januara, kojeg je ranije osporio Ustavni sud BiH.
“9. januara u 12.30 časova okupićemo se u Dečanskoj ulici, u dijelu između kružnog toka i Parka velikana, gdje ćemo se, prema instrukcijama redara, rasporediti i, iz ruke u ruku, razviti do sada najdužu zastavu u Evropi, zastavu Republike Srpske”, dodao je Katić.
Danas je i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, pozvao stanovnike RS da proslave 9. januar, a ranije je pozivao građane da na taj dan istaknu zastave na automobilima i prozorima. Ipak u ovoj inicijativi prednjači Istočno Novo Sarajevo.
“Vjerujem da niti jedan stanovnik naše opštine neće ostati kući, te da će istorija pisati o jednoj maloj opštini velikih ljudi i ponosnih srca. Vidimo se 9. januara”, zaključio je načelnik Istočnog Novog Sarajeva.

Katić je ranije objavio i slogan “Udruženi pod najdužom zastavom”, a širom opštine na čijem je čelu obljepljeni su plakati kojim se poziva na proslavu 9. januara, kojeg je Ustavni sud osporio, a nakon kog je sproveden referendum u Republici Srpskoj.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare