Negativni izvještaji: Predstavnici Terminala FBiH i Vitezita danas na saslušanju

Vijesti 22. dec 202109:48 > 10:39 0 komentara
FENA

Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju Parlamenta Federacije BiH će danas, u srijedu, sa početkom u 10 sati organizovati saslušanja za dvije institucije koje nisu dobile pozitivno mišljenje revizora.

Do sada saslušanim, 39 institucija koje od Ureda za reviziju u FBiH nisu dobile pozitivno mišljenje za obje komponente finansijske revizije, trebalo bi da se pridruže još dvije – “Operator – Terminali Federacije” d.o.o. Sarajevo i Poslovni sistem “Vitezit” d.o.o. Vitez.

Naime, privredno društvo “Operator – Terminali Federacije” dobilo je negativno mišljenje u reviziji finansijskih izvještaja jer, kako je navedeno, iz ovog društva ne prikazuju istinito i fer, u svim materijalnim aspektima, finansijski položaj Društva na 31. 12. 2020. godine, finansijsku uspješnost, novčane tokove i promjene na kapitalu za godinu koja se završava na taj dan, u skladu s prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja.

S druge strane, društvo “Vitezit” dobilo je suzdržano mišljenje za finansijsku reviziju, jer, kako je navedeno, nije bilo moguće pribaviti dovoljne i primjerene revizijske dokaze za osiguranje osnove za naše mišljenje o financijskim izvješćima.

Saslušanja je moguće pratiti uživo putem You Tube kanala Parlamenta Federacije BiH – Dom naroda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!