Predstavnički dom PSBiH danas zasjeda, iz RS najavili da neće učestvovati

Vijesti 27. jul. 202107:27 > 10:11
Podijeli:
Izvor: Fena

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebao održati sjednicu na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu. Predstavnici iz RS jučer su najavili kako neće učestvovati u radu institucija BiH. Ukoliko najavu realizuju, sjednica neće moći biti održana.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma podržala je predloženi budžet u drugoj komisijskoj fazi, sa pet prihvaćenih amandmana.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, čiji je cilj izjednačiti nastanak obaveze plaćanja akcize za poreske obveznike koji prometuju duhanske proizvode s poreskim obveznicima koji prometuju druge akcizne proizvode.

Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez, također je na dnevnom redu.

Predstavnički dom bi, između ostalog, trebao razmatrati i zahtjev poslanika Jasmina Emrića, Saše Magazinovića i Damira Arnauta da se Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH razmatra po hitnom postupku.

Sjednica je zakazan za 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar