Prekrečena uvredljiva poruka na vratima katoličke porodice u Sarajevu

Vijesti 15. dec 202111:30 > 13:20 4 komentara
N1

Uvredljiva i prijeteća poruka koja je jučer napisana na vratima stana sarajevske katoličke porodice ispod božićnog vijenca danas je prekrečena, a ekipa N1 televizije bila je na sdresi na kojoj se desio taj incident odakle su im stanari poručili da sa gnušanjem odbacuju i osuđuju ovu poruku.

Naime, jučer je na vratima stana napisana uvredljiva i prijeteća poruka: “Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga” ispod božićnog vijenca, a malo dalje u haostoru je njen “autor” pozivao da mu se pridruže u tome oni koji žele.

Iz MUP-a KS su nam potvrdili da je te poruke napisala duševno bolesna osoba koja je smještena na liječenje u zdravstvenu ustanovu “Jagomir” u Sarajevu.

POVEZANE VIJESTI

Razgovarajući sa komšijama koji nisu željeli pred kamere N1, oni su reporteru naše televizije kazali da su potreseni i ogorčeni nakon ovog gnusnog čina.

Kako kažu, decenijama žive u miru, toleranciji i bez bilo kakvih problema, a o katoličkoj porodici na čijim vratima je ispisana uvredljiva poruka imaju samo riječi hvale.

“To je divna porodica, njihova majka je sa nama bila i cijeli rat. Uvijek su bili dobri odnosi i veliko poštovanje”, priča jedna od komšinica.

Razgovarali smo i sa članovima navedene porodice koji su zatekli jučer na svojim vratima tu poruku, međutim, ni oni nisu željeli pred kamere već su samo poručili da žele mir te da je ovo sve previše stresno za njih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare