Premijer KS Edin Forto se obratio okupljenima ispred zgrade Vlade KS (VIDEO)

Vijesti 07. apr 202109:56 > 12:46 4 komentara
Studenti ispred Vlade KS

Članovi Udruženja studenata "Studentskog centra" okupili su se danas na protestima ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije u studentskim domovima, kao i zbog lošeg načina ophođenja nadležnih prema ovoj populaciji. Reagovao je i premijer Edin Forto koji je kazao da je upitna budućnost Studentskog centra kao ustanove.

“Dobili smo njihove zahtjeve i velika većina zahtjeva je opravdana. ovo je proizvod višegodišnjeg nemara i mi smo došli sada da se bavimo tim. Ustanova Studentski centar je godinama bila predmet stranačkog i porodičnog zapošljavanja. 10 miliona je nagomilan dug i potraživanja koja su stvorena. To je suštinski nemar prema studentima i instituciji”, kazao je Forto i dodao je:

Podržavamo svaki protest koji je u skladu sa zakonom, tragično je da se studenti moraju okupljati ovako, to je tragedija. Neizvjesna je sudbina Studentskog centra kao ustanove“.

Studenti ispred Vlade KS

Nije isključio mogućnost podnošenja krivičnih prijava.

“Ukoliko nađemo osnove za to, mi ćemo podnijeti krivične prijave. Studenti su osjetili da ukoliko ne preuzmu stvari u svoje ruke godinama će gledati istu praksu. Vlada treba da se bavi tim ko će upravljati i na koji način”, kaže Forto i dodaje:

“To je jedna od onih ustanova kada im odete na website i ukucate prezime izbaci vam listu ljudi s istim prezimenom”.

Studenti protestuju ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Wednesday, April 7, 2021

Podsjetimo, studenti su se okupili  danas na protestima ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije u studentskim domovima.

“Studenti USSC-a više ne žele biti ti koji obaveze ispunjavaju na vrijeme dok drugi bahatim odnosom ne ispunjavaju svoje, a i kad ih ispune nanesu nam štetu.

Da bude interesantnije, upravo ovi drugi odlučuju o svemu, te pokušavaju dovesti do toga da se studenti ne pitaju apsolutno ništa. Stajemo na put takvom odnosu !
Više ne ide ovako! Za sveukupan loš i nemaran odnos prema studentima godinama unazad, pozivamo sve studente, a i sve građane koji zdravorazumski razmišljaju, da odbrane čast i dignitet studenata i zaustave totalni krah obrazovanja prema kojem nas vode naše vlasti”, navode iz Udruženja studenata Studentskog centra.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare