Premijer KS uz osmijeh: Sve sa izgradnjom tramvajske pruge je u redu (VIDEO)

Vijesti 13. apr 202218:46 > 18:48 3 komentara

Premijer Kantona Sarajevo i predsjednik Naše stranke Edin Forto gostovao je danas na N1. Govorio je o rokovima za tramvajsku prugu, javnom prevozu generalno, današnjoj sjednici Skupštine KS, ali i o optužbama Demokratske fronte. Kako su gledaoci mogli primijetiti, mnoga pitanja, a posebno ona vezana za rekonstrukciju tramvajske pruge koja već predugo traje, su mu bila smiješna, a odgovori ironični.

Komenterišući danas burnu i kratku sjednicu Skupštine KS, na kojoj su povukli sve predložene dokumente, odluke i zakone, rekao je da će na slijedećoj sjednici svi zastupnici dobiti stotine kilograma materijala, te da se zbog apsurda iz prošlosti to mora mijenjati.

Na konferenciji za medije Demokratske fronte jučer su iznesene nove informacije u vezi sa ugovorom za rekonstrukciju tramvajske pruge u Sarajevu od Marijin Dvora do Ilidže kojeg je Vlada Kantona Sarajevo sklopila sa konzorcijem dvije firme uz Kine i koji je procijenjen na vrijednost od 20,4 miliona eura. Iz Demokratske fronte tvrde da imaju informaciju za tajni ugovor Vlade KS.

“Svi ugovori sa EBRD-om su onakvi kako ih radi EBRD. Mi ne radimo preinake koje se rade u smislu procedura. U tim ugovorima se ne krije ništa. Nadamo se da ćemo uskoro imati utrošak sredstava za Expo i nadam se da će javnost to uskoro vidjeti”, rekao je.

Smatra i da rokovi za tramvajsku prugu nisu probijeni.

“Ne mislim da su probijeni. Rok do okretnice na Ilidži do okretnice na Čengić Vili je godina dana. Godina je u septembru i taj će rok biti ispoštovan”, naveo je.

A zašto se govorilo da je rok april, upitali smo.

“To je bila poddionica koja je trebala da ide do aprila. Bilo je izmjena u dinamici. Mislim da je razumljivo, ogroman broj projekata kasni”, kazao je Forto, dodajući da “rekonstrukcija pruge nije crtani film.”

Najavio je da će do septembra biti gotova pruga do Čengić Vile.

Rekao je i da su građani zadovoljni kako je sada organizovan javni prevoz, te da nema gužvi, što nažalost ne govore slike sa kojima se susrećemo na terenu.

Premijer KS na mnoga pitanja i podpitanja N1 nije dao direktan odgovor. Korektna pitanja voditelja su mu bila smiješna, a često se se i podsmjehivao tokom intervjua. Uostalom, pogledajte.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare