Premijer USK: Hvala Oružanim snagama, smanjili ste pritisak na građane Bihaća

Vijesti 01. jan 202118:20 3 komentara
N1

Premijer USK Mustafa Ružnić, prokomentarisao je za N1 današnje postavljanje šatora za migrante u kamu Lipa.

“Hvala Oružanim snagama BiH koje su svojim angažmanom pomogle da ilegalni migranti nisu pod vedrim nebom, a koji su ostavljeni na milost i nemilost od strane međunarodnih agencija koje troše novac EU i čija je misija pratiti migrante na njihovom putu (IOM, UNHCER, DRC) i ostavljeni od strane inistitucija Ministarstva sigurnosti BiH nadležnih za migracije”, istaknuo je Ružnić.

Zahvalio se Oružanim snagama BIH što su svojim angažmanom smanjili pritisak na građane grada Bihaća, kako je rekao, da “opet ne bi postali taoci zloglasnog kampa Bira koji je 24 mjeseca uništavao život grada Bihaća”.

“Kampa koji će ubrzo dobiti sudsko tužilački epilog zbog svega onoga sto se radilo unutar njega dok su bili iligalni migranti u njemu (od građevinske i upotrebne dozvole za boravak ljudi, preko javnih nabavki, do poreza i sl.) Mi ćemo ostavljenim ilegalnim migrantima sada kad imaju kakav takav krov nad glavom i dalje prema odlukama Operativne grupe obezbjediti hranu i higijenske potrepštine”, naglasio je, i dodao:

“Sada kako su obećali i kako stalno govore, mogu započeti nesmetano radovi na Lipi i započeti izmještanje kontejnera iz tvornice Bira. Na Ministarstvu sigurnosti je da pokaže jesu li govorili istinu i da će do 31.03.2021. kamp biti u potpunosti uređen”.

Podsjetimo, sukladno odluci Predsjedništva BiH, u petak 1. januara 2020. godine Oružane snage Bosne i Hercegovine otpočele su montirati vojne šatore u migrantskom kampu „Lipa“, radi smještaja nezbrinutih migranata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare