Preminula Amela Fetahović: “Naša “Žgoljo” bila je omiljena i sjajna osoba”

Vijesti 04. nov 202122:54 > 22:56 0 komentara
Facebook

Amela Fetahović, dugogodišnja fudbalerka SFK 2000 preminula je danas nakon posljedica od saobraćajne nesreće, potvrđeno je za N1.

Kako saznaje N1, u bolnicu je primljena svjesna, povrede su okarakterisane kao lakše. Međutim, došlo je do komplikacija, najvjerovatnije unutrašnje krvarenje, zbog čega je podlegla.

Nastupala je i za bh. klubove Fortunu i Iskru. Igrala je i u inostranstvu za Radnički u Srbiji i Union Nove Zamky u Slovačkoj.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovala je 2005. godine.

Od Amele se brojni prijatelji opraštaju preko društvenih mreža.

“S velikom tugom zaprimile smo vijest o tragičnoj smrti Amele Fetahović, koja je podlegla povredama nakon saobraćajne nesreće. Naša “Žgoljo” bila je omiljena, voljena i sjajna osoba. Dijete je #SFK, nosila je naš dres dugi niz godina i ostavila je dubok trag u fudbalu. O njoj govore trofeji, nagrade i izvrsni sportski rezultati, a pored toga, svako društvo bi poželjelo Amelu. Mislima i dovama smo uz porodicu i prijatelje i gubitak drage Amele predstavlja gubitak osobe, koja je mnogo značila i dala našem klubu. U našim srcima zauvijek ostaješ”, napisali su iz SFK 200 Sarajevo.


Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!