Preminuo Božidar Božo Pašagić, jedna od prvih žrtava granatiranja Sarajeva

Vijesti 07. okt 202112:49 > 12:52 0 komentara
Božidar Pašagić, Nermin Tulić i Bakir Nakaš

Preminuo je Božidar Božo Pašagić, prijeratni direktor BH banke koji je bio među prvim žrtvama tokom opsade Sarajeva kada je izgubio obje noge na početku rata.

Doktor Dragan Stevanović ovu tužnu vijest potvrdio je na svom Facebooku gdje se emotivnim riječima oprostio od svog prijatelja.

“Sinoć je na neki bolji svijet otišao moj prijatelj,stari Sarajlija i zaljubljenik ovoga Grada,iskreni prijatelj i saradnik Opće bolnice ‘Prim.dr Abdulah Nakaš’,privrednik i društveni radnik, a iznad svega dobričina, humanista i ljudska gromada”, naveo je Stevanović.

Božo je bio među prvim žrtvama opsade Sarajeva, a u granatiranju je bez obje noge ostao u maju 1992. godine.

“Zadivljujuća je bila njegova snaga da se nosi sa posljedicama teškog ranjavanja i mnogobrojnih bolesti koje su slijedile iza toga.Ta njegova snaga i slavljenje života ,svima nama koji smo ga poznavali davala je ogromni podsticaj da izdržimo nedaće rata i poratne posljedice”, kazao je.

Stevanović je Božu opisao kao iskrenog prijatelja koji nikada nikoga neće ostaviti u nevolji.

“Koji će se za života brižno brinuti o tebi, tvojima i radovati svakom njihovom uspjehu. Jednostavno, Boki, sinonim za hrabrost i ogromnu bosansku ljudskost. Strašno ćeš mi nedostajati prijatelju,bio si i ostao moj uzor. Neka Ti je vječna slava i hvala”, napisao je na kraju doktor Stevanović.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!