Preminuo izvršni direktor za finansije Autocesta FBiH Ivica Ćurić

Vijesti 29. jan 202113:50 > 13:52
Podijeli:
Izvor: Fena

Izvršni direktor za finansije Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivica Ćurić (rođen 1962. godine), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici u Zenici - potvrdio je Feni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zeničko-dobojske županije Iva Tadić.

“Prije oko dva sata preminuo je moj prijatelj Ivica Ćurić. Zadnjih desetak dana bio je hospitalizovan u KBZ-u. Bilo je razgovora da bude prebačen i u Sarajevo, ali je uz konsultaciju s ljekarima i njegovu saglasnost, jer se tada još moglo s njim komunicirati, ipak odlučeno da ostane u bolnici u Zenici”, kaže Tadić, koji obnaša i funkciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a te predsjednika Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ističe kako je Ćuriću nakon hospitalizacije u KBZ-u ustanovljena velika oštećenja na plućima.

“Nije ni znao da je imao koronu, jer mu je PCR test bio negativan, ali je snimak pokazao da su mu pluća u jako lošem stanju”, navodi Tadić.

Ivica Ćurić je bio predsjednik ŽO HDZ-a ZDK u periodu 2011.-2015., a od 2012.-2014. bio je ministar rada i socijalne politike ZDK. Kao ugledni privrednik, bio je i predsjednik Nogometnog kluba Žepče, u periodu kada se taj tim takmičio u Premijer ligi BiH.

Komentari

Vaš komentar