Preminuo sin Ines Kavalec: “Naučio si nas kako voljeti na poseban način”

Vijesti 10. avg 202220:55 > 20:592 komentara
Podijeli:
Izvor: Facebook

Vijest o smrti mladog Denisa Kavaleca danas je potresla sve one koji su poznavali njega i njegovu porodicu, ali i one koji su barem jednom u životu pročitali njegovu životnu priču o čemu je redovno pisala njegova majka Ines Kavalec, koja vodi Udruženje "Dajte nam šansu" i time se već godinama bori za prava djece sa poteškoćama u razvoju.

Denis je bio osoba sa poteškoćama u razvoju, a bitku za život izgubio je danas u 21. godini. Bit će sahranjen na Gradskom groblju Bare u petak 12. augusta u 13:30 sati.

O smrti svog sina javnost je izvijestio otac Dejan Kavalec. U emotivnoj poruci posljednji put se oprostio od svog Denisa.

“Sine naš dragi, hvala ti za predivnih i prekratkih 20 godina i što si nas naučio šta su prave životne vrijednosti. Mama i tata će uvijek biti s tobom i nikada te nećemo prestati voljeti i čuvati”, napisao je Dejan uz Denisovu fotografiju na kojoj je imao prepoznatljiv osmijeh kojeg nikada nije skidao s lica i njime uvijek plijenio sve one koji su ga ikada sreli.

Posljednji pozdrav Denisu uputili su i iz Servis centra “Dajte nam šansu”.

“Dragi naš zlatni dječače, otišao si iz naših života, ali ostaješ da živiš u našim srcima. Život s tobom bio je drugačiji – poseban. Sve naše zajedničke uspomene i avanture ostavile su neizbrisiv trag u našim životima i nekoga tako posebnog nikad nećemo i ne možemo zaboraviti. Bravo Pipe naš, naučio si nas borbi, upornosti i kako voljeti na poseban način! Čast nam je što smo bili dio tvog života i nedostajat ćeš nam, Šnjufice. Voli te tvoj DNŠ onako jako i istinski kako si ti volio nas”, napisali su.

Ines Kavalec je poznata kao hrabra žena i majka koja se godinama borila za jednaka prava djece sa poteškoćama u razvoju. Pomaže djeci i njihovim roditeljima, a njena životna priča uvijek joj je bila podstrek da svakim danom sve više napreduje u ovom cilju.

Udruženje “Dajte nam šansu” osnovano je 2011. godine, okuplja i volontere koji doprinose gore navedenoj misiji. Nastoji se kroz djelovanje ovog druženja ukazati na nedostatke u sistemu, pronaći institucionalna rješenja, buditi svijest društva o osobama sa poteškoćama u razvoju, ali i kroz brojne humanitarne aktivnosti ostvariti pomoć svima kojima je potrebna.

Ovom prilikom redakcija portala i televizije N1 izražava najdublje saučešće porodici mladog Denisa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar