Prihvaćen dokument u Briselu, protiv bili Borenović i Nešić

Vijesti 12. jun 202222:45 > 23:07 2 komentara
Council of EU

U Briselu je završen sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te šef Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom i visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom. Kako javljaju novinari iz Brisela, dokument je prihvaćen uz suzdržanost predsjednik PDP-a Branislava Borenovića i predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

 Nešić se oglasio i u saopćenju, rekavši da je u Briselu odbio potpisati zajedničku izjavu lidera jer, kako je rekao, smatra da “ona nije u interesu Republike Srpske i da je u suprotnosti sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske”.

Također, još prije nekoliko sati i Borenović je rekao da ništa neće potpisati.

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, nakon sastanka se oglasio na društvenim mrežama.

“Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH koja ostvaruje iskorake na putu ka EU je PRIHVAĆEN od većine učesnika razgovora u Briselu”, napisao je.

Sastanak je trajao osam sati.

Podsjetimo, sastanku nije prisustvovao lider HDZ-a Dragan Čović koji je stigao u Brisel, ali zbog Komšića nije došao. Na sastanku nisu bili ni lider SBB-a Fahrudin Radončić i lider SDS-a Mirko Šarović koji su bili pozvani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare