Prijavite se za N1 ljetnu novinarsku radionicu

Vijesti 14. jun 202116:29 0 komentara
N1

Nakon prošlogodišnje pauze, N1 ponovo otvara vrata mladim ljudima željnim učenja i ovladavanja vještinama modernog novinarstva.

Ukoliko ste studenti novinarstva ili drugih srodnih nauka i želite naučiti osnove novinarskog posla prijavite se na N1 ljetnu radionicu. Konkurs je otvoren do 24. juna.

Ljetna novinarska radionica N1 je projekat osmišljen kako bismo mladim i ambicioznim ljudima, koji vole novinarstvo, dali mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji i digitalnim platformama.

Kao društveno odgovoran medij, N1 sa sjedištem u Luxembourgu i produkcionim centrima u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, daje priliku polaznicima Ljetne škole da uz vrhunske TV profesionalce i poznate novinare N1 besplatno steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva.

Kome je namijenjena?

Pozivamo studente završnih godina društvenih fakulteta kao i diplomirane novinare koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu, da se prijave za učešće u Ljetnjoj novinarskoj radionici.

Cilj radionice

Cilj radionice je da naši iskusni novinari pripreme studente i novinare za rad na televiziji i novim medijima, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste, da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Trajanje radionice

Radionica će trajati šest sedmica, od 05. jula do 13. augusta 2021. Odvijat će se u N1 centru Sarajevo. Za najbolje polaznike osigurana je praksa na N1 televiziji.

Prijave

Ukoliko ste zainteresirani da učite od najboljih, da vam svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci:

Prijave s popunjenim obrascem Prijavni formular za Ljetnu novinarsku školu poslati na e-mail adresu [email protected] (Subject: SARAJEVO), najkasnije do 24. juna 2021. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!