Prijavite se za N1 novinarsku radionicu

Vijesti 20. jun 202217:05 0 komentara
N1

I ove godine N1 otvara vrata mladim ljudima željnim da upoznaju i savladaju vještine modernog novinarstva. Ako ste student završnih godina novinarstva ili drugih srodnih struka i želite naučiti osnove novinarskog posla, prijavite se na ljetnu radionicu na N1. Konkurs je otvoren do 27. juna 2022.

Projekat je osmišljen kako bismo mladim i ambicioznim ljudima, koji vole novinarstvo, dali mogućnost da nauče osnove rada na televiziji i digitalnim platformama.

Kao društveno odgovoran medij, N1 sa sjedištem u Luksemburgu i centrima u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, daje priliku polaznicima radionice da uz vrhunske TV profesionalce steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva.

I ne samo to, neki od polaznika Ljetne radionice prethodnih godina, danas su stalni članovi N1 tima.

Kome je namijenjena?

Pozivamo studente završnih godina novinarstva i srodnih fakulteta, kao i diplomirane novinare koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu, da se prijave za učešće u Ljetnoj novinarskoj radionici.

Cilj radionice

Cilj je da naši iskusni novinari pripreme studente i novinare za rad na televiziji i novim medijima, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste, da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Trajanje radionice

Radionica će trajati četiri sedmice, od 04. jula do 29. jula 2022, u N1 centru Sarajevo. Za najbolje polaznike osigurana je praksa na N1 televiziji.

Prijave

Ukoliko ste zainteresovani da učite od najboljih, da vam svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci:

Prijave i popunjen formular poslati na e-mail adresu [email protected] (subject: SARAJEVO), najkasnije do 27.juna 2022. godine.

Prijave koje ne sadrže navedeni “subject” neće biti razmatrane.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!