Zanimljiv prijedlog parlamentarca: Evo kako ćete obezbijediti novac za vakcine!

Vijesti 13. jan 202110:50 > 11:28 0 komentara
N1

Zastupnik SBB-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Adis Arapović oglasio se na društvenoj mreži Facebook gdje je naveo primjer kako bi BiH mogla izvršiti finansiranje za nabavke vakcina.

Nedavno sam postavio zastupničko pitanje Ministarstvu pravde FBiH o dugovanjima po osnovu neplaćenih kazni za prekršaje. Konačno sam dobio odgovor koji je šokantan. Nepotpuni podaci govore da u Federaciji BiH postoje dugovanja od 90 miliona KM za nenaplaćene kazne! Značajan dio se odnosi upravo na saobraćajne prekršaje pojedinaca koji godinama gomilaju kazne, a Federacija nema način da ih naplati, počinioce kazni, a svim drugima građanima pokaže da se Zakon na svakoga odnosi jednako“, napisao  je Arapović te dodao:

Ovih dana vode se polemike o finansiranju nabavke vakcina i osiguravanju budžetskog novca za saniranje zdravstvene i ekonomske krize. Za pomenutih 90 miliona KM može se kupiti nevjerovatnih 5 miliona i 600 hiljada vakcina! Za pomenutih 90 miliona može se napraviti najbolja bolnica u ovom dijelu Evrope ili velikom finansijskom infuzijom oživiti posrnuli zdravstveni sistem. Opet je problem u zakonodavnom nemaru, pa je valjda bolje, a sigurno je lakše, zadužiti sve nas za 90 miliona, umjesto naplatiti od onih koji duguju“.

U svojoj objavi na Facebooku priložio je i dokument Ministarstva pravde FBiH koji, kako je napisao, potvrđuje sve što je rekao.

Facebook

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!