Prijedlog zakona o Agenciji za privlačenje investicija na Skupštini KS

Vijesti 09. maj 202207:50 0 komentara
N1

Prijedlozi zakona o Kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija i privatizaciju i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama Kantona Sarajevo, bit će razmatrani danas na sjednici Skupštine Kantona.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o visokom obrazovanju, zakona o komunalnoj policiji Kantona Sarajevo, o dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u „Službenim novinama Kantona Sarajevo”, o izmjenama i dopuni Zakona o turizmu, dopunskim pravima boraca-branitelja BiH, odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo te Nacrt zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Opća bolnica.

Zastupnici će raspravljati o Prijedlogu programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2022. godinu, Prijedlogu poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo te Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

Između ostalog, bit će razmatrani izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2021. godinu Narodnog pozorišta, Sarajevskog ratnog teatra, MES – Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS, Sarajevske filharmonije, Pozorišta mladih, Kamernog teatra, Muzeja Sarajeva, Collegium artisticuma, Bosanskog kulturnog centra, Historijskog arhiva, Biblioteke Sarajeva, Muzeja “Alija Izetbegović” te Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!