Pripadnici MUP-a KS na Pofalićima pronašli laboratoriju za uzgoj marihuane FOTO

Vijesti 14. dec 202110:25 0 komentara
MUP KS

U noći sa 13. na 14. decembar 2021. godine policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izveli su operativnu akciju "Botanika" prilikom koje su pronašli i oduzeli kompletnu laboratoriju za uzgoj i proizvodnju droge marihuane.

“Dana 13./14.2021,godine, u vremenskom periodu od 22,45 do 03,15 sati, preduzimajući mjere i radnje na realizaciji operativne akcije kodnog naziva ‘Botanika’, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajeo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Humska, općina Novo Sarajevo izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koju koristi lice E.K., rođen 2001. godine u Holandiji, nastanjen u Sarajevu, kao i putničkog motornog vozila koje koristi navedeno lice. Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane u kojoj se nalazilo sljedeće:

– 106 stabljika visine od 50 do 160 cm koje asociraju na biljnu vrstu Cannabis Sativa i

– 2,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu”, saopćeno je iz MUP-a KS.

MUP KS
MUP KS
MUP KS
MUP KS
MUP KS
MUP KS

Također, kako su naveli, od E.K. su oduzeta četiri mobilna telefona i jedna lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

Dana 14.12.2021.godine u 03,15 sati, E.K. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Krivotvorenje isprave, nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Po završenoj krininalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!