Pripadnici OSBiH saniraju prilazni put za postavljanje naselja u kampu “Lipa”

Vijesti 04. feb 202116:21 0 komentara
MO BiH

Pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške OS BiH, jačine jednog putnog voda, u protekla dva dana intenzivno izvršavaju zadatke na sanaciji prilaznog puta te uređenje platoa za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu ,,Lipa” u Bihaću.

Ovo su bili izuzetno naporni zahvati, posebno kad se ima u vidu da nije bilo naznaka trase puta (zbog zemlje i blata), koja vodi do kontejnerskog naselja u kampu ,,Lipa” Bihać. S tim u vezi, ove aktivnosti su iziskivale veliko iskustvo i umijeće rukovaoca inžinjerijskim mašinama. Od sredstava je angažovano: pet kamiona kiper, jeda valjak, jedan greder, jedan kopač i dva vučna vozila.

Od ovih inžinjerijskih zahvata zavisi i održavanje stalne prohodnosti komunikacija prema kontejnerskom naselja u kampu ,,Lipa” Bihać, kako bi se poboljšali osnovni uslovi za boravak migranata u ovom kampu.

Ovim zahtjevnim aktivnostima pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške OS BiH pokazali su da su u stanju izvršavati zadatke koji su u funkciji pomoći lokalnoj zajednici, a što je rezultat kvalitetno provedene obuke ljudstva i konstantnog održavanja sredstava.

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!