Pripadnici PU Istočno Sarajevo evakuisali pet osoba iz poplavljenih kuća (FOTO)

Vijesti 05. nov 202114:22 0 komentara
MUP RS

Policijski službenici Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa pripadnicima kluba "Volf" za spašavanje na vodi i pod vodom, danas su izvršili evakuaciju pet lica u naselju Batići, u mjestu Kijevo, opština Trnovo iz dvije kuće koje su poplavile.

Policijski službenici nastavljaju da prate situaciju.

Do sada je vanredno stanje, zbog nezapamćenih poplava koje su nastale usljed velikih padavina, proglašeno u opštinama Trnovo, Istočna Ilidža i Pale.

Inače, na području opštine Istočna Ilidža proglašeno je stanje elementarne nepogode usljed poplava, potvrdio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Marinko Božović.

“Situacija je za sada pod kontrolom, ali nas najviše brine to što je most u Vojkovićima ugrožen. Sva mehanizacija sa područja opštine je aktivirana”, rekao je Božović.

Načelnik Istočne Ilidže ističe da bi šteta, u slučaju da bujica odnese most, bila ogromna.

“Na privatnim objektima šteta je ogromna. Poplava prijeti da prekine putnu komunikaciju u Ulici Druge sarajevske brigade, kod preduzeća `Put` pored kamenoloma, a bujica je potkopala i benzinsku pumpu `Sas` i prijeti stopama mosta”, rekao je Božović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!