Pristalice SNSD-a stigle u Banjaluku: Došli smo da proglasimo predsjednika RS

Vijesti 25. okt 202217:34 0 komentara
N1

Pristalice SNSD-a, Milorada Dodika i vladajuće koalicije stižu u Banjaluku iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine. Poručuju kako je "Dodik predsjednik", da je "CIK-ovo kontrolno brojanje smijurija", a neki kako se nadaju da će im Dodik dati nadu i povećati penzije.

“Došli smo da proglasimo predsjednika RS, kao što je pobijedio, da ozvaničimo. Kontrolno brojanje u CIK- uje smijurija. Jasno je ko dan da je Dodik pobijedio uvjerljivo. A ovi što to rade, vjerovatno  neka druga sila. Nije to na čast narodu RS, borcima”, rekao je bivši borac Vojske RS.

Jedan od okupljenih imao je poruku za Mirka Šarovića, lidera SDS-a: “Izgubio je sa 100.000 glasova više i traži kontrolno brojanje?! Dodik ima 30.000 više glasova. Iz svih krajeva smo došli i moja Kozarska Dubica kako bismo dali podršku čovjeku koji je narod izabrao”.

Mještanka Donjih Kola ima svoja očekivanja.

“Od Dodika očekujem da bude bolje. Valjda će povećati penzije”, navela je.

U Banjaluci su i građani Istočnog Sarajeva koji su, kako kažu, stigli da podrže Dodika i potvrde njegovu pobjedu. Za tvrdnje opozicije da su izbori pokradeni, kažu da su “laži i podvale”.

Proteste pratite uživo u našem LIVE Blogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!