Privedeno više desetina osoba zbog ubistva u Prijedoru

Vijesti 23. mar 202215:39 0 komentara
N1

U dosadašnjim aktivnostima u okviru istrage krivičnog djela “Teško ubistvo”, do sada je privedeno više desetina lica na području Republike Srpske koja bi mogla da se dovedu u vezu sa ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića, 21. marta ove godine u Prijedoru, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U ovim aktivnostima pripadnici MUP-a, kako je navedeno, aktivno sarađuju sa predstavnicima drugih policijskih agencija, a sve aktivnosti se provode pod kontrolom nadležnih tužilaštava.

Operativnu saradnju sa MUP-om Republike Srpske ostvaruje i Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine, kao i sa svim drugim policijskim organizacijama ukoja se odnosi na razmjenu informacija u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu i zbog kojeg je danas na teritoriji Republike Srpske proglašen dan žalosti.

U odgovoru za N1 iz SIPA-e nisu htjeli navoditi pojedinačne aktivnosti ili slučajeve, niti konkretnije podatke.

Ni iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine za N1 nije bilo konkretnijeg odgovora, osim da su u kontaktu kontaktu sa partnerskim institucijama i policijskim i bezbjednosnim agencijama, te da više detalja ne mogu dati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!