“Priznaj, priznaj!” – Mediji u Srbiji lažno izvještavaju o Komšićevom potezu

Vijesti 10. nov 202113:17 > 14:21 3 komentara
n1

Jučerašnji prekid intervjua člana Predsjedništva BiH Željke Komšića sa novinarom Tanjuga koji je negirao genocid izazvao je pažnju srbijanskih medija.

Novinska agencija Tanjug čiji je novinar Marko Ivas negirao genocid na naslovnoj stranici donosi vijest: “Komšić novinaru Tanjuga: Priznaj da je bio genocid.

Portal Alo.rs priču o potezu Komšića donosi pod naslovom – “SKANDAL – Komšić napao srpskog novinara: “Priznaj, priznaj da je bio genocid u Srebrenici!“, a isti su naslov prenijeli i mnogi drugi portali u Srbiji.

Činjenica je da Komšić tokom razgovora nijednom nije rekao novinaru Ivasu da prizna da se genocid desio već se pozivao na presude Međunarodnog suda.

Novinar Tanjuga rekao je da se dogodio “strašan zločin”, a Komšić ga je ispravio.

Nakon negiranja genocida  Komšić je prekinuo intervju te Ivasu poručio da uživa u Sarajevu.

Prepakivanje istine, odnosno lažno izvještavanje nije strano režimskim medijima u Srbiji, a ovo je očit primjer kako se srbijanskoj javnosti predstavlja lažna slika dešavanja u BiH.

Komšić nije napadao Ivasa, nego mu je objasnio, da su se u BiH desili strašni zločini na svim stranama ali da je genocid nad Bošnjacima u Srebrenici presuđen u Međunarodnom sudu.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare