Problemi zbog snijega širom Bosne i Hercegovine

Vijesti 31. dec 202007:08 > 10:07 0 komentara
Fena / Ilustracija

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima pada snijeg, pa je saobraćanje otežano. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Upozorava se i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Oblačno u BiH, na planinama snijeg

Kako je navedeno u saopćenju, saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

”Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad. Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna”, saopćeno je.

Zbog Nove godine, danas od 12 sati do 02.01.2021. godine do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!