Problemi zbog snijega u Bosni i Hercegovini

Vijesti 24. mar 202116:16 1 komentar
Snapshot / YouTube

U višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne ima snijega na kolovozu, a posebno na putnim pravcima Trnovo-Foča (preko Rogoja) i Sarajevo-Rogatica (na području Romanije).

Iz BIHAMK-a savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Navode da su u toku radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (od 23 do 4.30) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare