Pročitajte poruku Ružnića koji je na bilboardu u Bužimu uputio čestitku

Vijesti 28. dec 202116:38 > 19:14 0 komentara
Screenshot

Nakon što je jučer po zahtjevu SDA Bužim u ovom gradu skinut bilboard na kojem je čestitan Božić i Nova godina, Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona koji je ispred vlade čestitao praznike, pojasnio je o čemu je zapravo riječ.

Ružnić je istakao da ured za zajedničke poslove vlade USK ima potpisane ugovore sa marketinškim agencijama.

“I takva nas je agencija pratila na cijelom kantonu kada su u pitanju objave različitog karaktera. Ovom prilikom je došlo na red čestitanje božićnih i novogodišnjih praznika. Kada je u pitanju reakcija načelnika Bužima, mogao bih reći samo da kada stranka i ljudi koji su na tim pozicijama nemaju vlastitih rezultata u 2021. godini, nemaju ideja i vizije kako provesti 2022. godinu onda se bave ovakvim jeftinim populizmom, bave se Facebook objavama”, kazao je Ružnić.

POVEZANE VIJESTI

Dodao je da plakati koji je postavljeni na području USK-a, ali i širom BiH nisu nanijeli nikakvu štetu mještanima Bužima.

“Nisu umanjili vjeru naših Bužimljana i to sinoć nezakonito uklanjanje plakata koje je uradio načelnik, neće ugroziti živote naših građana. Javno pozivam i načelnika, političke stranke i sve koji tako razmišljaju, da rade prije svega na sebi kao i svi mi, a nakon toga da se radi na izgradnji institucija ove zemlje jer na takav način onda mi gradimo i našu državu”, poručio je Ružnić.

Podsjetimo, bilboard koji je postavljen u Bužimu povodom čestitke božićnih i novogodišnjih praznika izazvao je oštre reakcije Općinske organizacije SDA Bužim. Oglasili su se saopćenjem u kojem su rekli da je ovo po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu.

Ubrzo nakon toga plakat je uklonjen, ali i taj potez je izazvao ogorčenje među brojnim građanima, ali i javnim ličnostima koji su sva ova dešavanja komentarisali na društvenim mrežama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!