Promjena vremena stiže u Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 05. jan 202114:37 0 komentara
N1

Promjena vremena stiže u Bosnu i Hercegovinu. Promjenjive vremenske prilike s padavinama očekuje se u narednih nekoliko dana u BiH, a meteorolozi su najavili i mogućnost snijega, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je navedeno u saopćenju, sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u višim područjima sa snijegom. Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavine. U Hercegovini obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, a u Hercegovini umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 12 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim dijelovima grada je moguć snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura oko 2, dnevna oko 7 °C.

U četvrtak jutro sunčano sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Hercegovini je moguća kiša. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 °C.

U petak oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama Bosne je moguć snijeg ili susnježica, osim na krajnjem sjeveru. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 °C.

U subotu oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od -5 do -1, na jugu od 2 do 5, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 9 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!