“Pronašli su vješticu koja se zove Milorad Dodik”

Vijesti 21. nov 202117:20 5 komentara
Milorad Dodik (N1)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je neophodan povratak "slovu Dejtonskog sporazuma", te ističe da ne vidi ništa što bi moglo da bude bolja ponuda za BiH iz koje moraju da odu stranci.

Prema njegovim riječima, stranci moraju da prestanu da se miješaju u makro i mikro život, politički prije svega, da zovu telefonima razne ljude i da im prijete kako će uvesti sankcije kako bi determinisali političke odluke.

“Možda je to nekada i moglo. Danas im poručujem da nije moguće. To je vidljiv dokaz na koji način se miješaju u unutrašnje stvari zemlje za koju kažu da je suverena i samostalna”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je naveo da stranci danas kažu ono što govore 26 godina i neuspješno je…

“To za Srbe znači prevara. Srbi su nezadovoljni i smatraju da su prevereni implementacijom Dejtonskog sporazuma, koja je bila izričito na štetu srpskog, a koliko vidimo i hrvatskog naroda”, napomenuo je Dodik.

Dodik je naveo da se ušlo u začarani krug u BiH, iz kojeg nema izlaza.

“Ono što vidimo na međunarodnoj sceni jeste da je krenula satanizacija Srba i mene. Sve je isto kao što je bilo i ranije, isti su mediji i oni koji potpisuju članke. Pošto su pronašli vješticu koja se po njima zove Milorad Dodik i Republika Srpska, opet ništa nisu riješili. Moraće sa ovim narodom da sjednu i dogovaraju se”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je ovaj bh. entitet zato izabrao put “povratka na ustavni okvir BiH”, put koji štiti Dejtonski sporazum i put koji je zasnovan na Ustavu Bosne i Hercegovine.

Dodik smatra da današnji dan kada je prije 26 godina parafiran Dejtonski sporazum treba da bude slavljen i obilježen ne samo kao dan mira, nego i kao dan kada su Ustavom utvrđene određene pozicije.

“Republika Srpske je u BiH taj dan unijela svoju teritoriju, svoju zemlju, svoj narod, svoju vlast iako je htjela nezavisnost. Tako da smo učinili ozbiljan ustupak, a nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma krenula je međunarodna podvala i prevara”, naveo je Dodik.

On je upozorio i da u stvarnosti zemlje EU neće Zapadni Balkan u Uniji, te da je još “jedna od prevara koje se mogu vidjeti ovih dana to da se SAD bore za integraciju regiona u EU”.

“Zato je i propao pokušaj u Sloveniji da se napravi nešto od toga, a nama pričaju o evropskoj perspektivi, traže naše odustajanje od samih sebe, kako bi na kraju samo digli ruke, računajući da će tada već na unutrašnjem planu biti neki drugi akteri, koji ništa ne pamte”, rekao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare