“Propalo im je 1.300 doza vakcina, kao da je propalo 1.300 boca piva”

Vijesti 14. apr 202110:48 > 11:44 6 komentara
Duško Ivić
DNS

Informacija da su propale vakcine Sputnik V, koje su trebale biti iskorištene za revakcinaciju osoba starjih od 65 godina, izazvala je burne rekacije, Demokratski narodni savez oglasio se povodom propalih vakcina Sputnik V u Prijedoru. Upitali su: "Ko se to igra sa životima građana Prijedora?".

“Da li nestručno rukovodstvo Doma zdravlja ili SNSD-ova vlast u gradu? Ova pitanje od juče svi postavljamo, a posebno stariji od 65 godina koji čekaju revakcinaciju. Propalo im je 1.300 doza vakcina, pokvario se frižider. Kao da je propalo 1.300 boca piva. Sramota, skandal ili neznanje. Čini mi se neznanje. Dok se cijeli svijet bori za svaku dozu vakcine protiv Kovida-19, građani Prijedora gledaju u nebo. Mole se da im neko pokloni koju dozu jer i ovo malo što su imali je uništeno. Rukovodstvo Doma zdravlja Prijedor se ponašaju kao “slonovi u staklarskoj radnji”. Bace 1.300 doza vakcine zbog kako kažu prekida” hladnog lanca” i to je to”, rekao je potpredsjednik DNS-a Duško Ivić.

Ističe kako se “to zove neznanje, neodgovornost, bahatost, igranje sa životima građana”.

“Da li znate šta znači život, da li ste svjesni šta ste učinili? Nije to frižider, nije to boca piva. To su životi građana i to onih koji su nekada gradili ovaj grad koji su svoju mladost dali za njega. Da li vaši mozgovi mogu da shvate da masovna vakcinacija koju nismo ni počeli znači život građana grada Prijedora i RS? Da li znate ako se naši građani nevakcinišu bićemo izolovani i izopšteni iz zajednice savremenih evropskih zemalja? Da li znate da će ovo da bude blokada i za našu privredu, naša preduzeća koja su izvozno orijentisana?”, upitao je.

“Prijedor počinje plaćati cijenu partijskih kadriranja u javnim preduzećima”

“Na rukovodeća mjesta se postavljaju poluobrazovani kadrovi koji nemaju pojma o načinu funkcionisanja, pogotovo zdravstvenog sektora, koji su tu postavljeni po partijskoj podobnosti, a ne po stručnosti. O tom su građani Prijedora već izrazili svoje nezadovoljstvo”, kazao je.

Pozvao je pravosudne institucije da otvore istragi o ovom slučaju. Traži da se utvrdi da li je neko namjerno prekinuo hladni lanac, da li je to namjerno uništenje vakcina, odnosno života građana.

“Najmanje što mogu da urade u ovom trenutku jeste da rukovodstvo Doma zdravlja podnese neopozivu ostavku. Pozivam sve građane a i medije da traže na uvid diplome od svih imenovanih na pozicije direktora u javnim preduzećima u Prijedoru. Imajući u vidu ko je sve imenovan na pozicije direktora, bojim se da je ovo samo početak i vraćanje Prijedora 20 godina unazad”, zaključio je Ivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare