Provjere potpisa podrške birača za 91 političku stranku i 17 neovisnih kandidata

Vijesti 21. maj 202212:29 0 komentara
CIK BiH

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine, jučer u 16:00 sati je istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata za učešće na Općim izborima 2022. godine, koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra. U toku su provjere potpisa podrške birača.

U propisanom roku Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine predato je 108 prijava političkih subjekata. Prijavu za ovjeru za učešće na Općim izborima 2022. godine podnijela je 91 politička stranka i 17 neovisnih kandidata.

Preliminarni pregled podnešenih prijava objavljen je na web stranici Centralne izborne komisije BiH,  www.izbori.ba.

“Na osnovu Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradne dane i noćnog rada koju je usvojila Centralna izborna komisija BiH, ovaj vikend je radni za sve uposlene u Sekretarijatu Cerntralne izborne komisije BiH i pristupilo se vrlo obimnoj i zahtjevnoj provjeri potpisa podrške birača političkim subjektima za učešće na Općim izborima 2022. godine. Centralna izborna komisija BiH će u skladu sa propisanim rokovima izvršiti  provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se stiču uslovi za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi neovisnih kandidata”, naveli su iz CIK-a.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata je od 06. do 14. juna 2022. godine do 16:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!